9 причин їсти чорний шоколад щодня

Щоб зберегти свою фігуру та здоров’я, ми відмовляємось від солоного, смаженого, жирного і солодкого. Однак зі списку небажаних продуктів можна спокійно видалити чорний шоколад із високим вмістом какао. Пише «Українська правда. Життя».

Він є частиною здорової дієти. Не лише сприятливо впливає на серце і мозок, але й допомагає майбутній мамі зробити її малюка щасливішим ще в утробі.

The Huffington Post зібрав дев’ять причин, чому цей смаколик повинен бути у вашому раціоні.

Чорний шоколад робить нас щасливими

Не лише тому, що надзвичайно смачний – це безумовно допомагає. А тому, що містить триптофан. Це амінокислота. Мозок використовує її, щоб виробляти серотонін – нейропередавач, який робить нас щасливими.

Темний шоколад із високим вмістом какао має багато розчинних волокон

Стограмова плитка, у якій – 70-85% шоколаду, містить 11 грамів волокон. Розчинні волокна допомагають тримати наш рівень холестерину низьким. Завдяки їм ми довше почуваємось ситими. А ще вони корисні для травлення.

Вживання цього смаколика може добре впливати на наш мозок

Все правильно, смакування чорним шоколадом може зберегти мозок гострим і допомогти уникнути слабоумства. Сорокарічне дослідження показало, що люди, котрі часто його їли, показали кращі результати на тестах з перевірки розумових здібностей.

Такий шоколад корисний і для нашого серця

Одне дослідження показало: вживання шоколаду п’ять або більше разів на тиждень знижує ризик серцево-судинних захворювань на 57%.

Темний шоколад робить щасливішими майбутніх малюків

А хто не хоче щасливої дитини? Фінське дослідження довело, що у мам, які їли більше шоколаду під час вагітності, щасливіші і менш вередливі малюки.

Він містить флавоноїди, яких ми усі потребуємо

Флавоноїди – це антиоксиданти на рослинній основі. Вони є у какао. Це одна з головних причин, чому темний шоколад такий корисний. Ці антиоксиданти можуть знизити тиск і рівень холестерину, а також підтримують здоров’я наших кровоносних судин.

Чорний шоколад корисний і для нашої шкіри

Його вживання може захистити від сонячних опіків завдяки двом антиоксидантам, що містяться у темному шоколаді – феноламу і катехінам.

Темний шоколад – природне заспокійливе

Воно може знизити рівень стресових гормонів. Саме через них ми пристрасно чого бажаємо, коли емоції на межі.

Маленьким дітям темний шоколад не дуже смакує

Вони не захочуть, щоб ми з ними ним ділилися. Більше для нас!

Залишити відповідь