9 років тому мандриківська трагедія забрала життя 23 дніпрян

Сьогодні, 13 жовтня у Дніпрі вшанували пам’ять жертв трагедії, яка сталася дев’ять років тому: вибух газу в житловому будинку на вулиці Мандриківській, 127, що на житловому масиві Перемога.

трагедія

Згадати тих, чиє життя забрала катастрофа, прийшли близько 100 людей. Це родичі загиблих, рятувальники, які тоді розбирали завали, голова обласної ради Гліб Пригунов, в. о. заступника міського голови Дніпра Яніка Мерило та просто небайдужі дніпряни. Їм не завадила навіть сильна злива. У храмі, який побудували на місці вибуху, відслужили панахиду. У спільній молитві люди просили, щоб подібні трагедії не повторювалися в майбутньому. До меморіального знаку на подвір’ї храму містяни поклали квіти.

трагедія

«Ця трагедія була та залишається в нашій пам’яті. Це наказ кожному свідомо і з усією відповідальністю ставитися до своїх професійних обов’язків, якою б ваша професія не була. Хочу висловити співчуття сім’ям, родичам і знайомим загиблих. Біль від втрати рідних не минає з роками, вона тільки притупляється. Дякую вам за постійну боротьбу, за те що разом не дозволяєте забути причини і наслідки страшного вибуху», – зазначив Гліб Пригунов.

Нагадаємо, 13 жовтня 2007 року через витік газу в багатоповерхівці на вул. Мандриківській стався вибух. Він повністю зруйнував третій під’їзд і перекриття будинку, понівечив 40 квартир. Трагедія забрала життя 23 людей. Наймолодшій жертві було лише 6 років. Ще понад 400 дніпрян постраждали. Оперативний штаб допомоги тоді розгорнули в приміщенні сусідньої школи № 76. Мешканка Дніпра пані Лариса не знала нікого з загиблих, та все одно не може стримати сліз. «Це трагедія для кожного з нас. І переживаємо її ми також усі разом. Кожні роковини приходимо сюди молитися, щоб таке лихо ніколи більше не трапилося», – розповіла пані Лариса.

трагедія

Залишити відповідь