Стало відомо, хто став кращим студентом на Дніпропетровщині?

На Дніпропетровщині обрали переможців конкурсу «Студент року». Кращих з кращих визначили у десяти номінаціях. Хто вони – волонтери, громадські діячі, спортсмени та розумники року – далі.

«Сучасні студенти самостійні, прогресивні, мають власну думку. Це нова молодь, яка не боїться змін та впевнено будує майбутнє нашої країни, – зазначив заступник голови ДніпроОДА Каміль Примаков. – У конкурсі на кращого студента відзначаємо тих, хто має власні ініціативи та успіхи у різних галузях».

Конкурс на кращого студента проходить на Дніпропетровщині з 2012-го. У ньому два етапи. Спочатку кращих визначають на місцях. Далі хлопці та дівчата змагаються вже на обласному рівні, розповіла начальник управління департаменту освіти і науки ДніпроОДА Любов Кравченко.

Цьогоріч за першість боролися 107 студентів, з них обрали півсотні лауреатів, дипломатів та переможців у десяти номінаціях.

Кращих визначила спецкомісія. Враховувались ініціативи студентів та реалізовані ними проекти, розповіла член комісії, координатор Центру допомоги учасникам АТО при ДніпроОДА Наталія Шуліка.

«Я, як член конкурсної комісії, обирала кращого студента-волонтера. Було понад 10 заявок. Це донори, молодь, яка опікується дітками. Та переможцем став хлопець, який допомагає переселенцям та АТОвцям, проводить тренінги з долікарняної допомоги», – зазначила вона.

Лідер у номінації «Волонтер року» – студент Дніпропетровської медакадемії Іван Іванцов. «Громадський діяч року» – студент Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Ілля Жужман. Кращий у номінації «Інноваційний прорив року» – студент Криворізького державного педагогічного університету Руслан Шпонька. «Лідер студентського самоврядування року» – студентка Криворізького економічного інституту Аліна Кузьмич.

«Обговорення змін у законодавстві та наукові квести – з однієї сторони, та ігри у мафію і вечірки – з іншої. Студентське життя у нашому інституті кипить. Перемога у конкурсі – це не лише моя заслуга, це досягнення моєї команди, вишу та всього міста», – зазначила дівчина.

Перемогу у номінації «Митець року» отримав студент Дніпропетровської академії музики ім. М. Глінки Олександр Штирбу. «Розумник року» – студентка Придніпровської держакадемії будівництва та архітектури Лідія Тьошина. «Спортсмен року» – студент Університету митної справи та фінансів Давид Хорава. Лідери у номінації «Студентський засіб масової інформації року» – студентське телебачення «Customs TV» Університету митної справи та фінансів. «Унікальна номінація року» – у студента Донецького національного університету економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського Дмитра Бурака. Кращою у «Художній самодіяльності року» визнали студентку Криворізького державного комерційно-економічного технікуму Марію Жук.

Переможці отримали пам’ятні дипломи та подарунки.