Абітурієнти з Дніпра можуть здобути безкоштовну освіту у Словаччині

У Дніпрі ГО «Словацько-Українське культурно-освітнє товариство» презентувала програму Free Student. Завдяки цій програмі у Словаччині навчаються 700 українських студентів. Вибір спеціальностей чималий: технічні, гуманітарні, IT-факультети тощо.

Як розповів координатор програми Free Student у Словаччині Богдан Тока, її перевага у тому, що навчання – безкоштовне в усіх державних вишах Словаччини. Дипломи, отримані випускниками, визнаються як в Україні, так і в усьому світі. Усіх студентів забезпечують комфортними європейськими гуртожитками.

Головним критерієм під час вступу є хороша успішність у школі й знання словацької мови на рівні A1 і А2. Також можна закінчити підготовчі курси.

Доцент Кошицького університету і завідувач кафедри менеджменту у виробничій сфері Міхал Балог розповів: «Наш університет має 9 факультетів. Найпопулярніші серед абітурієнтів – технічні спеціальності. Факультет виробничих технологій має сучасні лабораторії, свій гуртожиток. Усі зусилля спрямовуємо на нові прогресивні технології. Наша мета – підготовка студентів для роботи на підприємствах і великих корпораціях: Kia Motors, Volkswagen, Kamax, GoHR. Саме там вони зможуть проходити практику».

У програмі Free Students беруть участь не тільки абітурієнти, але й бакалаври із закладів вищої освіти України, які можуть навчатися на магістратурі, докторантурі у Словаччині.

Вірсавія Гончар, фото pixabay