Агентства Moody’s та S&P покращили прогноз по Києву

Міжнародне рейтингове агентство Moody’s змінило прогноз по рейтингу Києва в національній та іноземній валюті з негативного на стабільний. Про це йдеться в прес-релізі на сайті організації, пише gazeta.ua.
Як зазначається, основним фактором зміни є прогрес в переговорах з кредиторами про реструктуризацію боргу міста та зниження системного ризику, враховуючи покращений статус боргу українського уряду.
Крім того, Moody’s підтвердило рейтинг столиці України на рівні “Ca”.
У свою чергу, рейтингове агентство Standard & Poor’s підвищило довгострокові рейтинги Києва в іноземній і національній валюті до “CCC+” з “D”. Прогноз по рейтингах – також стабільний.
Нагадаємо, на початку грудня власники єврооблігацій Києва на суму 300 млн дол. з погашенням у 2016 році підтримали реструктуризацію паперів.
Загалом Київ збирається реструктуризувати два випуску бондів на 550 млн дол.: 250 млн дол. з терміном обігу до 6 листопада 2015 року та на 300 млн дол. з терміном обігу до 11 липня 2016 року.
Власникам облігацій пропонують списати 25% їх вартості та отримати нові єврооблігації України з погашенням в 2019 і 2020 роках і ставкою 7,75%, а також державні деривативи.
З 6 листопада Київська міськрада ввела мораторій на виплати зовнішніх боргів столиці.

Залишити відповідь