Аграріїв Дніпропетровщини привітали з професійним святом (Фото)

Комбайнери, трактористи, хлібороби та керівники господарств. Цими днями працівники села відзначають своє професійне свято. Понад півсотні аграріїв області отримали державні та обласні відзнаки в Дніпропетровській ОДА.

 

Майже півсотні працівників села вручили державні та обласні відзнаки. Не вперше отримав відзнаку голова фермерського господарства у Криничанському районі Михайло Світлик. У фермерстві він – майже 10 років.

«Останніми роками завжди збираємо гарні врожаї. Зокрема, у 2018 році непогано показали себе німецькі озима пшениця та соняшник, – розповів Михайло Світлик. – Мені подобається спостерігати за всім циклом зростання рослини – від зерна до перших сходів. Це дуже цікавий процес».

Отримав подяку і керівник фермерського господарства у Софіївському районі Володимир Сухіна. Він в аграрній сфері вже 15 років. Каже, що це – сімейна традиція.

«Мій батько – працівник сільського господарства, а дід був головою колгоспу. Зараз займаємось переважно рослинництвом. Вирощуємо озиму пшеницю, ячмінь, кукурудзу, соняшник та ріпак. Моє основне завдання – забезпечити своїх працівників усім необхідним – матеріалами та технікою», – сказав Володимир Сухіна.

День працівників сільського господарства в Україні відзначають у третю неділю листопада.