Apple запатентувала «режим паніки» для смартфонів

На сайті Управління США по патентах і торгових марках (USPTO) опублікована патентна заявка Apple на нову технологію забезпечення безпеки мобільних пристроїв.

Мова йде про використання вбудованого в смартфон дактилоскопічного сенсора для активації так званого «режиму паніки». Сенсор Touch ID, інтегрований в кнопку ДоДому iPhone, дає змогу розблокувати апарат шляхом сканування відбитку пальця. При цьому використовується складний алгоритм, що дозволяє розпізнати і зіставити відбитки і надійно захистити дані.

Запропонована технологія зводиться до того, що користувач зможе задати «секретний» відбиток пальця, розпізнавши який, смартфон перейде в спеціальний режим Panic Mode. Це може означати повне блокування, приховану відправку повідомлень за заздалегідь заданими номерами, активацію звукозапису та відеозйомки. Нова функція може стати в нагоді в тому випадку, якщо людині необхідно терміново викликати допомогу, але зробити це потрібно максимально непомітно.

Розглядається також можливість, що при розпізнаванні різних відбитків пальців смартфон зможе автоматично активувати різні режими роботи – скажімо, відразу переходити в потрібний додаток або встановлювати голосове з’єднання з певним абонентом.

Залишити відповідь