Арсеній Яценюк пропонує створити Міжнародну антикорупційну місію

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк пропонує створити Міжнародну антикорупційну місію, яка могла б порушувати провадження проти українських чиновників за межами України. Про це він заявив на міжнародній антикорупційній конференції в Києві у понеділок, пише «Українська правда».

«Пропозиція наступна: звернутися до країн-членів ЄС і США (з ідеєю) заснувати на постійній основі міжнародну антикорупційну місію. Надати їй на підставі спільних меморандумів, – а якщо необхідно, внести зміни до законодавства, – доступ до баз даних як СБУ, так і Національного антикорупційного агентства, Національного антикорупційного бюро, Державного бюро розслідування, Генеральної прокуратури. І дати можливість цій місії порушувати кримінальні провадження за фактами корупції за межами України,  якщо такі корупційні правочини здійснюються українськими державними чиновниками», – сказав Арсеній Яценюк.

За його словами, це дасть можливість  уникнути тих проблем, які були в багатьох країнах-членах Європейського Союзу на першій стадії формування антикорупційних бюро.

Залишити відповідь