Аварійна ситуація у дніпровському гуртожитку ліквідована

За словами заступника міського голови Дніпра Олександра Шикуленка, роботи з підсилення будівлі гуртожитку № 2 НТУ «Дніпровська політехніка» були розбиті на два етапи: зовнішні та внутрішні. Перший – з укріплення зовнішніх конструкцій з боку стіни, що виходить на проспект Яворницького. Другий – зміцнення у підвалі та на першому поверсі в аварійному квадраті. Роботи здійснювалися із застосуванням металевих каркасів, балок, які підтримують перекриття першого і другого поверхів, а також металевих каркасів для колон першого поверху.

«Проєкт розробила Придніпровська будівельна академія. Роботи зі зміцнення гуртожитку проходили 33 дні, і сьогодні спеціальна комісія академії перевірила будівлю. Проведеними роботами залишилася задоволена. Надзвичайна ситуація ліквідована. Тепер працівники НТУ «Дніпровська політехніка» можуть безпечно продовжувати ремонт», – розповів Олександр Шикуленко.

Нагадаємо, аварійна ситуація у гуртожитку № 2 НТУ «Дніпровська політехніка» сталася через потрапляння поверхневих вод (зливи 5 та 6 жовтня) під фундамент будівлі. Таким чином вода вимила ґрунт, і споруда почала просідати.