Австрійський канал включив книгу Жадана до десятки найкращих у грудні

Роман відомого українського письменника Сергія Жадана «Месопотамія» увійшов до списку найкращих десяти книг грудня 2015 року за версією австрійського телеканалу ORF, повідомляє hcultprostir.ua
«У новому романі Жадан зображує сучасний Вавилон – своє рідне місто Харків. Коли він закінчив свою книгу, то думок про Майдан у нього ще не було. А коли автор був у літературному турі, почалася війна. «Мої книжки аполітичні, але якимось чином так не щастить і виходить, що вони пов’язані з політикою», – каже Сергій Жадан. У книзі йдеться про різних людей, які живуть в «Межиріччі»: між українським Дніпром на заході та російським Доном на сході. З біографій, життєвих історій його героїв, які походять з усіх куточків колишнього СРСР, Жадан створює портрет свого міста», – йдеться у матеріалі ORF.
До списку найкращих також увійшли книги словенського письменника Драго Янчара, російського автора Олександра Іллічевського, Йоахима Майерхоффа та інших. «Месопотамія» вийшла друком в німецькому видавництві Suhrkamp.
Нагадаємо, що книга «Месопотамія» стала лауреатом центральноєвропейської літературної премії «Ангелус».

Залишити відповідь