Бійців АТО запрошують пройти психологічну реабілітацію на курорті

Морський бриз, цілюща мінеральна вода, оздоровчі процедури та спеціалісти, які допомагають впоратися з будь-яким стресом. Бійців АТО з Дніпропетровщини запрошують безкоштовно пройти психологічну реабілітацію в спеціалізованих санаторіях. Не потрібні медичні довідки та купа документів. Лише посвідчення учасника бойових дій та бажання відновити  сили після пережитого на війні. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Відновлювати психологічну рівновагу бійцям пропонують у двох санаторіях. Один курорт знаходиться в живописному куточку Харківщини, інший – в Одеській області на березі Чорного моря. Обидва славляться цілющою мінеральною водою, безліччю оздоровчих процедур та професійними спеціалістами.

«Вибір на користь саме цих санаторіїв зробили не просто так. У них є всі можливості, щоб допомогти хлопцям забути жахи війни та відновити рівновагу. Це і заспокійлива природа, і обладнання, і фахівці, які знаються на психологічній реабілітації. Путівки оплатила держава, тож для бійців вони абсолютно безкоштовні», – розповів Валентин Резніченко.

Щоб поїхати до санаторію, потрібно звернутися до відділення соцзахисту за місцем проживання. З собою мати лише копію та оригінал посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни.

«Щоб поїхати на реабілітацію, не потрібно проходити медкомісію, приносити купу довідок та чекати, доки знайдеться путівка. Слід лише звернутися до соцпрацівника, надати посвідчення та написати коротку заяву. Кілька хвилин – і готово», – запевнила радник очільника області Ольга Горб.

Уточнити інформацію щодо психологічної реабілітації можна у Центрі допомоги бійцям АТО та членам їх сімей при облдержадміністрації та в 22 районних філіях центру. Адреса обласного центру – проспект Кірова, 1 (1-й поверх), телефон – (056) 742-86-62.

Залишити відповідь