Більше 12 млн. грн. виділили цьогоріч для переведення котелень на альтернативне паливо, – Валентин Резніченко

Котельні Дніпропетровщини переводять на альтернативне паливо. Замість газу – пелети з соломи, деревини, соняшнику та іншого. Вигода очевидна – температура регулюється, в приміщеннях тепло, кошти економляться. У цьому році в області реконструюють 9 котелень, у планах на 2016-й – ще 12.
«Дніпропетровщина підтримує ініціативу Президента Петра Порошенка – поступово переводимо котельні регіону на альтернативне паливо. Цьогоріч робимо це в Петропавлівському, Криворізькому, Межівському, Петриківському та Царичанському районах. Всього 6 шкіл і 3 медзаклади. На це виділили понад 12 млн. гривень, – сказав голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. – У планах на 2016-й – ще 12 об’єктів вартістю близько 15 млн. гривень».
Найбільше реконструйованих котелень у Петропавлівському районі. У 2015-му на альтернативне паливо тут перевели 2 школи та 2 медустанови. До модернізації вони працювали на газі та вугіллі. Палива витрачалося багато, а тепла у приміщеннях не було.
Реконструкції 4 застарілих котелень обійшлися в 4 млн. гривень. Тепер котельні працюють на солом’яних пелетах. Це дозволить заощадити на опаленні більше 1 млн. гривень на рік або 48%. Тому всі витрати окупляться приблизно за три роки.
Останньою в районі на альтернативне паливо перевели котельню Петропавлівської лікарні. Вона працює більше місяця, а переваги вже відчутні. Головний лікар Віталій Трітенко розповів, що раніше, при газовому котлі, щодоби на оплату опалення йшло близько 7,5 тисячі гривень, тепер – максимум 3 тисячі гривень.
З пелетами для котелень місцевим допомагає їх земляк – фермер. А те, що залишається від пелетів після згоряння, фермери використовують як добриво для своїх полі

Залишити відповідь