Більше 20 тисяч селян цього року отримали воду, – Валентин Резніченко

Ще тисяча мешканців Дніпропетровщини отримали воду. До села Петрове, на Софіївщині, проклали новий водовід. Загалом цьогоріч, завдяки будівництву водоводів, воду підвели 20 тисячам сільських жителів. Про це повідомив керівник регіону Валентин Резніченко.

вода1

У село Петрове вперше за останні 20 років добралася питна вода – не в цистерні, а водоводом. Це результат спільної роботи місцевої громади та обласної влади. Загальна вартість – понад 11 млн. грн.

«Це черговий, збудований нами цьогоріч, водовід. Ще тисяча мешканців отримали воду. Села без води – це неприпустимо. За два роки ми прокладемо 380 кілометрів труб, 70 тисяч жителів сільської місцевості будуть з водою», – зазначив Валентин Резніченко.

вода2

Микола Кульчицький пам’ятає воду з крана в Петровому ще в радянські часи. Потім, каже, перейшли на привізну. Але купувати її зараз – не по кишені, особливо, пенсіонерам. Любов Широкоступ показує басейн під питну воду. Він вміщує 10 кубів. Каже, це крапля в морі, коли у дворі велике господарство.

вода3

«Село було з водою 20 років тому. І то недовго. Але сьогодні завдяки підтримці обласної адміністрації вода повернулася. І це для людей велике свято», – підкреслив Софіївський сільський голова Петро Сегеда.

Цього року прокладено шість водоводів. Їх загальна протяжність – близько півсотні кілометрів. З водою вже майже 20 тис. селян. Один з наймасштабніших проектів 2015 року – в Апостолівському районі. Довжина водопроводу тут 4,3 км. Крім Апостолового до нього приєднані три села – Перше Травня, Нова Січ і Семенівка. Воду отримують більше 14 тисяч людей. У планах наступного року ремонт і будівництво ще 12 водоводів.

Залишити відповідь