Більше 200 торгів запустила Дніпропетровська ОДА через систему ProZorro

Більше 200 лотів запустила Дніпропетровська облдержадміністрація і всі підпорядковані їй компанії в системі електронних закупівель ProZorro. Всього по області – більше 1 700 закупівель. Загальна сума угод – приблизно 74 млн. гривень. Економія бюджетних коштів – 5 млн. Про це на прес-конференції розповів радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голик.

«5 мільйонів – для області велика сума. Стільки, наприклад, коштує будівництво водоводу для села, – зазначив Юрій Голик. – До того ж перехід на прозору систему ProZorro – це колосальний крок у боротьбі з корупцією». Будь-який житель України може зайти на сайт і подивитися, хто і що купив, а також, чи була ця пропозиція найвигіднішою.

21 серпня керівник Дніпропетровщини Валентин Резніченко розпорядився перевести всі допорогові закупівлі ОДА та підпорядкованих їй структур на систему ProZorro. Допорогові – це до 200 тисяч гривень за товари та 1,3 мільйона – за послуги. Всього в області через інтернет-аукціон вже стартувало понад 1700 закупівель. Загальна сума угод – приблизно 74 млн. гривень.

«Одна тільки ОДА за рік проводить дотендерних закупівель приблизно на 700 мільйонів гривень, – підкреслив Юрій Голик. – Це величезний ринок, на якому багатьох підприємців раніше не було. З ProZorro у них з’явилася можливість не тільки вийти на нього, а й гідно конкурувати. Ми запрошуємо працювати з нами всіх приватних постачальників».

В цілому держструктури України уклали угод через ProZorro на 3,76 мільярда гривень. За сумами закупівель Дніпропетровщина на другому місці після Києва. «Дуже чекаємо 1 січня, коли вся країна в обов’язковому порядку перейде на ProZorro і стане економити мільярди бюджетних коштів. А зараз хочемо передати «полум’яний привіт» тим, хто не вірив, що це можливо, і говорив, що такого ніколи не буде. Поки ви говорили, ми вже почали економити», – підсумував Юрій Голик.

Залишити відповідь