Більше 5 мільйонів гривень вже заощаджує Дніпропетровщині Prozorro

Місяць тому Дніпропетровщина перейшла на нову електронну систему закупівель Prozorro. 71 держзаклад регіону вже проводять в цій системі 1,5 тисячі закупівель. Початкова вартість товарів та послуг, що були виставлені на електронні торги, становила близько 68 млн. грн., однак пропозиції постачальників вже зараз дозволяють говорити про заощадження більше 5 мільйонів гривень. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.

 «Відкритість та прозорість – основні вимоги до роботи всіх підрозділів ОДА та підприємств регіону. На торги запрошується якомога більше постачальників. І тут не важливо – це велике чи мале підприємство. Зазвичай на кожну закупівлю подають заявку 2-4 організації. Кожна з них знижує початкову ціну. Природня конкуренція дає свій результат – бюджетні кошти заощаджуються, а підприємництво регіону розвивається», – наголосив Валентин Резніченко.

Він додав, що прозорість торгів в он-лайн режимі ліквідує корупційні схеми. Відтепер жодна державна закупівля в регіоні не матиме «подвійного дна».

«Система ProZorro виключає корупційну складову. Вона не робить преференцій ні друзям, ні знайомим, ні родичам чиновників. Це простий та доступний сучасний інструмент для всіх, хто прагне працювати чесно», – зазначив Валентин Резніченко.

Всі процеси на очах у мільйонів жителів Дніпропетровщини та України. Що і за якою ціною купують чиновники області можна переглянути за посиланням http://bi.prozorro.org, обравши в розділі «Географія» Дніпропетровську область.

Система електронних торгів ProZorro дозволяє купувати та продавати товари до 200 тисяч гривень та послуги – до 1,3 мільйона гривень на електронному аукціоні. Щороку Дніпропетровська облдержадміністрація та її структурні підрозділи в середньому проводять дотендерні закупівлі на 700 мільйонів гривень. Щоб розпочати роботу в системі як постачальник, потрібно зайти на сайт www.prozorro.orgта обрати один з торгових майданчиків, на якому буде найбільш зручно продавати товари та послуги.

Залишити відповідь