Більше 60 установ Дніпропетровщини вже перейшли на систему електронних закупівель ProZorro

62 установи Дніпропетровщини, підпорядковані ОДА, вже перейшли на систему електронних закупівель ProZorro. Це заклади культури, ЖКГ, соцзахисту та спорту. На черзі – ще 185 лікарень, дитячих садків та ін.
        «Держструктури області мають перевести свої закупівлі в ProZorro до кінця року. Така позиція очільника області Валентина Резніченка. У процесі стикаємося з посадовцями, які з недовірою ставляться до системи, проте знаходимо підхід до кожного, переконуємо та ламаємо бар’єри у свідомості людей. Перехід на електронні закупівлі ProZorro відбувається набагато швидше, ніж ми очікували», – сказав радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голік.
Система дозволяє проводити всі «допорогові» державні закупівлі на електронному аукціоні. Там можна придбати товари на суму до 100 тис. грн. та послуги – до 1 млн. грн. Перевага у відкритості – будь-хто може зайти на сайт ProZorro та проконтролювати торги для різних установ. Повністю виключається корупційна схема при закупівлі ліків, шкільного приладдя, меблів, техніки і багато іншого. Також система дозволяє вийти на ринок новим невеликим підприємствам Дніпропетровщини.
21 вересня Валентин Резніченко підписав розпорядження щодо прозорості держзакупівель. Для цього усі держструктури області мають перевестись у систему ProZorro до кінця року.

Залишити відповідь