Більше трьох десятків одиниць комунальної техніки отримали міста і райони Дніпропетровщини, – Валентин Резніченко

Ще чотири райони Дніпропетровської області отримали нову комунальну техніку. У Царичанський, Софіївський, Новомосковський та Васильківський райони вирушили сучасні асенізаторні машини. Всього в цьому році придбали 32 спецмашини. Про це повідомив голова ОДА Валентин Резніченко.

«Деякі міста і райони Дніпропетровської області десятиліттями не отримували нову комунальну техніку. Обходилися застарілими машинами, які часто ламалися. У таких умовах наводити порядок на вулицях непросто. Ми запитали місцевих керівників, яке обладнання потрібно комунальним підприємствам і купили саме те, що просили. За обласні кошти придбали ескалатори, навантажувачі, прибиральні машини – загалом 32 одиниці техніки», – зазначив Валентин Резніченко.

Сьогодні асенізатори отримали Царичанський, Софіївський, Васильківський райони та місто Перещепине Новомосковського району. Це сучасні машини вітчизняного виробника КРАЗ.

«Раніше ми обходилися машиною, яка залишилася ще з радянських часів. Нова техніка набагато продуктивніша і економічніша. Там, де старій машині потрібно було виїхати 5 разів, цій достатньо одного, – розповів голова Царичанської РДА Сергій Турський. – 20 років для району не купували комунальну техніку. А цьогоріч окрім асенізаторної машини ми отримали ще й грейдер».

Голова Софіївської РДА Алла Кисіль впевнена, що отриманий асенізатор повністю задовольнить потребу району.

«Ми просили саме цю машину. У нас сільськогосподарський район з великим приватним сектором. Централізованого каналізаційного господарства немає. Користувалися старою технікою, яку доводилося постійно ремонтувати. Новий асенізатор обслуговуватиме не тільки приватні господарства, а й лікарні, дитячі садки, школи», – сказала вона.

Залишити відповідь