Блаттера і Платіні відсторонили від футболу на вісім років

Президент Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Йозеф Блаттер і глава Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішель Платіні відсторонені від діяльності, пов’язаної з футболом, на вісім років. Про це пише gazeta.ua.
“Арбітражна палата комітету з етики ФІФА заборонила Блаттеру і Платіні терміном на вісім років будь-яку діяльність, пов’язану з футболом на національному та міжнародному рівнях. Заборона набуває чинності негайно”, – йдеться у заяві ФІФА.
У документі наголошується, що розгляд справи Блаттера і Платіні стосувався передачі 2 млн. швейцарських франків від голови ФІФА президентові УЄФА, при цьому Блаттер не зміг надати юридичного обгрунтування передачі грошей і не зміг довести легальність цієї виплати.
“Його твердження про усні домовленості палатою визнані непереконливими і були відкинуті”, – наголошується в повідомленні ФІФА.
Наприкінці травня у ФІФА розгорівся корупційний скандал, в результаті якого від діяльності були відсторонені кілька високопоставлених чиновників організації. Глава ФІФА Йозеф Блаттер, на тлі скандалу переобраний на п’ятий термін, на початку червня заявив про рішення покинути займану посаду.
Наприкінці вересня комітет з етики ФІФА почав розслідування стосовно Блаттера, який виконує свої обов’язки до перевиборів, призначених на 26 лютого 2016 року, а також його ймовірного наступника Мішеля Платіні. Блаттер підозрюється в здійсненні незаконного платежу Платіні в 2 млн швейцарських франків із коштів ФІФА.
Згодом обидва були тимчасово відсторонені від футбольної діяльності на 90 днів.

Залишити відповідь