Близько 10 інноваційних IT-проектів реалізовано в 2015 році на Дніпропетровщині, – Валентин Резніченко

148 адмінпослуг онлайн, прозорі закупівлі на електронному порталі, перехід чиновників на електронні ключі, Wi-Fi в людних місцях Дніпропетровська, нові мобільні додатки і багато іншого. У 2015-му ОДА взяла курс на ІТ-інновації. Що вже зроблено і чого чекати в 2016-му, розповів керівник Дніпропетровщини Валентин Резніченко.

«ІТ-технології сьогодні в тренді. Це зручно, прозоро і ефективно. ОДА об’єднала IT-шників, які готові працювати на благо регіону. І разом з ними ми вже реалізували близько 10 інноваційних проектів», – зазначив Валентин Резніченко.
Керівник регіону додав, що систему Prozorro впроваджували спільно з «Громадським контролем». Зараз вже всі дотендерні закупівлі ОДА та підпорядкованих їй структур проходять прозоро в режимі он-лайн. Завдяки цьому область заощадить 21,5 млн. грн.
Завдяки волонтерам з усього світу 80% найбільш затребуваних адміністративних послуг переведені в електронний формат. У наступному році на iGov можна буде отримати 100% всіх популярних адмінпослуг.
Завдяки волонтерам «IT рух Дніпро» жителі регіону тепер можуть користуватися ще одним мобільним додатком E-contact. Він фіксує все, що хочете змінити. І направляє службам, які за це відповідають. Всі заявки зберігаються в обліковому записі. Перевірити їх виконання можна онлайн. На інтерактивній карті програми відображаються всі звернення. Своїми ідеями можна поділитися з главою регіону і за допомогою електронної петиції. У найпопулярніших місцях Дніпропетровська встановлений Wi-Fi.
Вже сьогодні ОДА спільно з IT-волонтерами працює над наступними інноваціями. У 2016 році в Дніпропетровській області з’явиться інтерактивна карта доріг регіону. «Ми взяли програму івано-франківських хлопців, які робили проект державних доріг по всій країні. Вони для нас намалюють місцеві дороги в кожному окремому населеному пункті Дніпропетровської області. У результаті ми отримаємо мобільний додаток, де кожен водій зможе оцінювати якість дороги, по якій проїжджає. Для нас це дуже важливо. Так ми зможемо виділяти гроші на ремонт тих доріг, які дійсно цього потребують», – зазначив Валентин Резніченко.
Тривають роботи зі впровадження єдиного електронного документообігу. «Відкритий бюджет» в Дніпропетровській області роблять на базі київського СмартСіті. Бюджет 2016 року на сайті облдержадміністрації буде в такому ж інтерактивному вигляді, як і на сайті Києва. Кожен мешканець зможе зайти і подивитися, які витрати є і куди їх можна направити з його точки зору.
Також в регіоні закінчується перепис туристично привабливих місць. Потім на них будуть нанесені штрих-коди. Також волонтери з «IT рух Дніпро» розроблять для цих пам’яток окремий сайт і мобільний додаток.

Залишити відповідь