Близько 7 млн. грн. зекономила області система ProZorro

Система прозорих електронних закупівель вже економить державні гроші. Через ProZorro близько 250 установ  регіону уклали угоди на понад 80 млн. грн. Завдяки цьому вдалося заощадити близько 7 млн. грн. бюджетних коштів, повідомив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Гліб Пригунов.
Система ProZorro дозволяє уникнути корупції у державних закупівелях, зазначив Гліб Пригунов. Кожен може зайти на сайт  і подивитися, яка установа та за якою ціною придбала товари чи послуги.
 «Облдержадміністрація та підпорядковані їй структури з вересня перевели на  систему  ProZorro  всі допорогові закупівлі. Це угоди до 200 тис. на товари і послуги до 1,5 млн. грн. – на роботи. Ми вже маємо перші результати. За майже два місяці через систему ProZorro  пройшли закупівлі більш ніж на 80 млн. грн. Економія склала близько 10%», – розповів він.
Відсьогодні Дніпропетровщина  зможе заощаджувати ще більше, додав Гліб Пригунов.
«На сесії облради прийняли рішення – перевести на систему ProZorro  і обласні комунальні підприємства. Це серйозний крок до забезпечення прозорості у держзакупівлях», – сказав він.

Залишити відповідь