Богуславці здобули визнання у Сорочинцях

Для Богуславського народного хору ім. Сергія Кулика та фольклорного колективу «Богуславочка» стало традицією представляти Павлоград­ський район на Сорочинському ярмарку в селі Великі Сорочинці. Адже це не просто виставка та продаж різноманітних товарів народного споживання, а справжнє свято, яке супроводжується танцями, народними забавами та гуляннями, піснями, конкурсами, виступами народних колективів, ансамблів з усієї України.

Ярмарок триває упродовж п’яти днів. Відкриває його Микола Васильович Гоголь, зокрема, – театралізована вистава за учас­тю його найвідоміших літературних персонажів. Богуслав­ський народний хор ім. Сергія Кулика, єдиний на фестивалі, виступав другим. Чимало бажаючих прийшли послухати у виконанні його учасників козацькі пісні, що є елементом нематеріальної культурної спадщини ­ЮНЕСКО, яка потребує термінової охорони.

Пісня надихає

Відвідини Сорочинського ярмарку приносять кожній людині позитивні емоції, багато радісних і незабутніх вражень. Щирі усмішки та гучні оплески свідчили про те, що пісня надихає, що виступ колективу сподобався усім. Богуславський народний хор ім. Сергія Кулика привіз із фестивалю народної творчості «Ярмаринка» на Національному Сорочинському ярмарку 2017 року диплом лауреата І ступеня. Велика вдячність за спонсорську допомогу – депутату Дніпропетровської обласної ради Анатолію Адамському, начальнику управління культури, національностей та релігій Дніпропетровської ОДА Наталії Першиній, представникові Дніпропетровської обласної асоціації органів місцевого самоврядування Тетяні Дацько.

Завідуюча  КЗК «Богуславська  сільська бібліотека»

Тетяна Редька