Бойовики на Донбасі застосували переносні “Гради” – штаб

Ситуація в зоні проведення АТО залишається напруженою, з певними ознаками до ускладнення. Про це прес-центр штабу АТО повідомив на сторінці в Facebook, пише “Українська правда”.

Протягом минулої доби бойовики здійснили 59 обстрілів позицій українських військ на значній ділянці розмежування сторін.

“За уточненими даними штабу АТО, вчора близько опівдня проросійські незаконні збройні формування двічі застосували переносні версії РСЗВ “Град-П”. По позиціях українських захисників в районі Троїцького, що на Луганщині, загарбники неприцільно запустили 7 реактивних некерованих снарядів”, – йдеться в повідомленні.

У штабі наголосили, що к вечору інтенсивність збройних провокацій з боку бойовиків зросла. Так, з 18:00 і до ранку зафіксовано близько 40 обстрілів у бік українських опорних пунктів, 6 з яких були після півночі.

З 82-мм мінометів бойовики по два рази били в напрямку Зайцева і Красногорівки. Також позиції сил АТО в районі Мар’їнки і Красногорівки ввечері потрапили під інтенсивний прицільний вогонь із стрілецької зброї, гранатометів, великокаліберних кулеметів і зенітних установок. Бойовики припинили обстріли тільки після того, як сили АТО відкрили у відповідь вогонь з “дозволеної” зброї.

У районі Донецька бойовики зі стрілецької зброї і гранатометів неодноразово били по українських позиціях біля Авдіївки і в Пісках. Біля Горлівки під вогонь терористів потрапили Майорськ, Зайцеве, Новоселівка і Новгородське.

Тричі за ніч зі стрілецької зброї бандити били по Широкиному.

Після півночі постріли у бік сил АТО звучали тільки в Пісках і Авдіївці.

Залишити відповідь