Боротьба з «русским миром», популізмом та розвиток децентралізації – новообраний голова Криворізької райради від «ЄС» Віктор Мудрий про пріоритети в роботі

Головою Криворізької районної ради обрали представника «Європейської Солідарності» Віктора Мудрого. За нього проголосували 34 з 60 присутніх представників депутатського корпусу від всіх політичних сил, які представлені в раді. Про це стало відомо під час пленарного засідання райради.

Крім цього, зусиллями «Європейської Солідарності» в Криворізькій райраді не допустили приходу до влади проросійських сил і розблокували роботу органу місцевого самоврядування, який не міг працювати після місцевих виборів 2020 року.

Новообраний голова ради Віктор Мудрий підкреслив, що захист інтересів України і реформи децентралізації його головні пріоритети на посаді.

Віктор Мудрий

«Обрання мене головою Криворізької районної ради для мене є важливим кроком у захисті місцевого самоврядування і української державності. Разом з командою ми не допустили проросійські сили і будемо боротися з представниками «русского мира». Також важливим для мене є забезпечити ефективну реалізацію на практиці реформи децентралізації, яка була ініційована п’ятим Президентом України Петром Порошенком, а не так як її зараз «реалізовують» «Слуги», – сказав він.

Також Віктор Мудрий наголосив, що він буде протидіяти будь-яким проявам популізму, який намагаються нав’язати представники деяких політичних сил у Кривому Розі.

Нагадаємо, що робота Криворізької районної ради була заблокована з жовтня 2020 року, через небажання політичних сил прийти до компромісу задля інтересів громади. Навіть після того, як депутатський корпус за ініціативи «ЄС» прийшов до порозуміння, деякі представники фракції «Слуга народу» та «Сила людей», обтяжені власними амбіціями, продовжували спроби зірвати роботу ради і залишили залу засідань.

Провокативна поведінка не дала результатів, і зараз новообраний голова Віктор Мудрий вже розпочав роботу з депутатським корпусом для скорішого налагодження робочого процесу.