Британець відвідав сім чудес світу за сім днів

Британський тревел-блогер Саймон Вілсон подолав майже 50 тисяч кілометрів, щоб побачити сім чудес світу за шість днів, дев’ять годин і три хвилини, пише “Укрінформ”.

Як повідомляє The Sun, за всю подорож Вілсону вдалося лише двічі поспати в ліжку – в готелі й у печері. В інший час доводилося відновлювати сили в літаках, терміналах і таксі. З собою у нього була лише невелика сумка з нижньою білизною, парою футболок, спортивними штанами й фотокамерою. А харчувався мандрівник снеками й тим, що було в меню авіакомпаній.

Daily Mail
Image: Daily Mail

Вілсон розпочав подорож із Манчестера. Звідти він виїхав до Рима, щоб подивитися на Колізей.

Пробувши там лише дві години, відеоблогер відправився до Єгипета, де провів п’ять годин у готелі, а потім взяв таксі та дістався до пірамід і Сфінкса.

Після цього Вілсон вилетів до Йорданії, де переночував за 46 євро в печері й вирушив дивитися Петру.

Четвертий день він провів в Індії: до Тадж-Махала Вілсон чотири години добирався на таксі в 40-градусну спеку.

Там він провів годину, після чого вилетів до Пекіна, щоб походити Великою китайською стіною.

Тижневий тревел-марафон закривали переліт до Мексики для відвідування стародавнього міста майя Чичен-Іца й переліт до Ріо-де-Жанейро – до статуї Христа-Спасителя.

“Було так багато всього, що могло піти не так, але якби я не спробував, я б ніколи не дізнався, чи вийде здійснити таку подорож. Я дійсно не можу повірити, що мені це вдалося”, – сказав Саймон.

З того, що побачив Вілсон, лише піраміда Хеопса належить до старих чудес світу. Колізей, Петра, Тадж-Махал, Велика китайська стіна, Чичен-Іца, статуя Христа-Спасителя – це нові чудеса. До цього списку, складеного за результатами народного голосування в 2007 році, входить ще місто Мачу-Пікчу в Перу.