Британським жінкам дозволять воювати на передовій

В рамках найбільшої реформи Королівських збройних сил у Великій Британії планують дозволити жінкам брати участь у бойових зіткненнях.
Про це заявив премʼєр-міністр Великої Британії Девід Кемерон, пише “Європейська правда” із посиланням на The Guardian.
Кемерон доручив міністерству оборони бути готовим до того, що до кінця 2016 року жінкам буде дозволено бути участь у боях у складі військових підрозділів, які безпосередньо здійснюють наземні операції.
Питання вже обговорюється давно і планується, що зміни будуть запроваджені до літа наступного року.
“Міністр оборони (Майкл Феллон) хоче бачити відкритими для жінок всі посади в збройних силах у 2016 році. Ми вже усунули перешкоди для їх служби на підводних човнах і для просування до найвищих звань. Ми повинні закінчити цю роботу в наступному році і відкрити для жінок можливість виконання бойових завдань у складі наземних сил”, – повідомив Кемерон.
Відзначимо, що наразі для жінок в британській армії відкриті 80% посад у різних родах військ, при цьому частка рекрутованих на службу жінок становить 10%.
Можливість участі у бойових частинах була відкрита для жінок двадцять років тому, це стосувалося в основному допоміжних частин: артилерії, інженерних частин і бойових медиків. Нові зміни торкнуться піхоти, Королівської морської піхоти, бронетанкових частин та Королівських ВПС, де раніше жінки не служили.
На думку уряду, надання жінкам можливості проходити військову службу без будь-яких обмежень поставить Сполучене Королівство в один ряд з такими країнами, як Австралія і США.

Залишити відповідь