недельный отчет_01_рус_05.11.2015

Бюджет-2016, нові водоводи та котельні, підтримка бійців АТО та електронні сервіси – Дніпропетровська ОДА звітує про роботу

 

Фінанси, ЖКГ, електронні сервіси, соціальні гарантії та боротьба з корупцією. Чим жила Дніпропетровщина минулого тижня, розповів радник голови облдержадміністрації Юрій Голик на щотижневому брифінгу в ОДА.

Затверджений бюджет області на 2016 рік став сенсацією минулого тижня. Дніпропетровщина першою в Україні прийняла головний фінансовий документ. «Вперше за багато років область з 1 січня житиме за новим бюджетом, а не за 1/12 минулорічного кошторису. Дніпропетровщина зможе фінансувати всі витрати на розвиток і капітальне будівництво, а не тільки соціально захищені статті», – наголосив радник голови ОДА.
Продовжили розвивати й інфраструктуру регіону. У Петропавлівському районі перевели на альтернативне опалення 2 школи та 2 лікарні. Загалом цьогоріч в області запрацювали 7 модернізованих котелень, наступного року – ще 12. І це лише ті, що модернізовані за обласний бюджет.
Триває реконструкція апостолівського водоводу, у Нікополі завершили ремонт насосної станції. 5 міст регіону отримали нову прибиральну спецтехніку.
Минулого тижня розрахувалися з усіма бюджетниками по зарплатні за листопад, призначили субсидії майже 10 тисяч родин. Загалом 344 тисячі мешканців Дніпропетровщини вже заощаджують завдяки субсидіям. В ОГА розрахували, що до кінця року субсидію отримуватимуть близько 370 тисяч мешканців регіону.
Перехід Дніпропетровщини на електронні сервіси минулого тижня дійшов навіть до управління цивільного захисту ОДА. Вони разом з айтішніками розробили електронний сервіс для телефонів з android. Відтепер інтерактивна карта укриттів постійно під рукою – у вашому телефоні чи планшеті.
Як і обіцяли, вже перевели 80% адміністративних послуг в електронний формат. До кінця року ще близько 20 послуг будуть доступні на iGov. А наступного року інтерактивними стануть всі адмінпослуги.
Продовжили традиційні семінари для підприємців по Prozorro. Останній об’єднав близько тисячі бажаючих перейти на електронну систему торгів.
«Символічно, що зал, який 1,5 року тому використовувався під склад волонтерської продукції для бійців АТО, зібрав тренінг з викорінення корупції у державних закупівлях», – додав радник очільника області.
Минулого тижня також інспектували перевізників, допомагали бійцям АТО, вручали нові шкільні автобуси та домовлялися зі Світовим банком про будівництво та оснащення нових амбулаторій.
Переглянути детальний звіт ОДА за минулий тиждень можна на відео за посиланням: https://youtu.be/7Vpz3y-AEBg.

Залишити відповідь