Бюджетний комітет одобрив 800 млн грн на “Велике будівництво” спортивних магнітів

Бюджетний комітет Верховної Ради схвалив рішення про виділення 800 млн грн на проєкт “25 спортивних магнітів”, який є частиною великої інфраструктурної програми президента Володимира Зеленського “Велике будівництво”.

Про це у своїй колонці на “УП. Життя” повідомила народний депутат України Анна Пуртова.

“Кабінет міністрів 31 травня затвердив розподіл державної субвенції на розвиток спортивної інфраструктури між місцевими бюджетами. Йдеться про суму у 800 млн грн: з них 500 млн грн було передбачено в держбюджеті-2021 і ще 300 млн вдалося виділити через перерозподіл видатків. Ми у Бюджетному комітеті ВР вже дали добро – і незабаром виділення коштів має схвалити парламент”, – зазначила вона.

Кошти підуть на відновлення та побудову спортивних комплексів, басейнів, льодових арен, палаців спорту тощо.

“Вони зможуть приймати всеукраїнські та міжнародні змагання, там проводитимуть навчально-тренувальні збори для національних збірних з не менше ніж п’яти олімпійських видів спорту”, – розповіла Пуртова.

Вона зазначила, що Україна має олімпійських чемпіонів, переможців змагань європейського та світового рівня. Проте, упродовж багатьох років спортивні досягнення в нашій країні народжуються всупереч діям держави, а не за її сприяння. У тому числі через відсутність сучасної інфраструктури.

“Щоб Євро-2012, у тому числі, стало не останньою великою спортивною подією в Україні, за ініціативи президента Володимира Зеленського була запущена програма “25 спортивних магнітів” в рамках “Великого будівництва”, – наголосила депутат.

Планується, що 800 млн гривень піде на фінансування 11 спортивних об’єктів протягом 2021-2023 років, з них 5 завершать вже цьогоріч.

Зокрема, у Маріуполі реконструюють басейн «Нептун», у Мелітополі побудують оздоровчий центр з льодовою ареною, в Умані створять багатофункціональний спортивний комплекс, у Полтаві побудують спортивно-видовищний комплекс, у Кропивницькому проведуть реконструкцію обласної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву.

А протягом наступних двох років будуть побудовані та реконструйовані спортивний комплекс «Металург» у Кривому Розі, універсальний спортивний зал у Рівному, спортивно-оздоровчий комплекс у Тростянці, багатофункціональний палац спорту в Тернополі, Центр олімпійських видів спорту в Каховці та палац спорту в Хмельницькому.

Нагадаємо, заступник голови Офісу Президента, координатор програми “Велике будівництво” Кирило Тимошенко повідомив, що в планах програми президента на 2021 рік – продовження розвитку соціальної інфраструктури: школи – 95, садки – 70, стадіони – 80, басейни – 29, приймальні відділення у лікарнях – 177 об’єктів.