Чемпіон Європи Андрій Говоров дав майстер-клас майбутнім професійним спортсменам (ФОТО)

Йому пророчили кар’єру хокеїста, але він обрав не лід, а воду. Сьогодні він – Чемпіон України з плавання і рекордсмен світу на 50-метрівці батерфляєм. Такі здобутки має у свої 24. Андрій Говоров розказав про життєві досягнення на майстер-класі. На галявині у парку Шевченка ділився секретами спортивної майстерності із молоддю, яка також підкорює плавальні доріжки. Дніпро – третє місто, де відбулися «чемпіонські зустрічі». Також вони пройшли у Києві та Одесі.

Андрій Говоров
Як спорт здатен змінити життя, як правильно харчуватися і тренуватися, – про це та інше відомий дніпровський плавець Андрій Говоров розповідав на майстер-класі, який відбувся у парку Шевченка Дніпра.

діти
Чемпіон України з плавання народився в Севастополі. Батько був моряком, мати – учителем фізкультури. Першим спортом, у який він прийшов, був хокей. Потім відвідував відразу три секції – тхеквондо, шахи і плавання. Згодом зрозумів: має найбільшу любов до басейну. Коли Андрію виповнилося 13, йому запропонували вступити до Дніпропетровського вищого училища фізкультури. Він дав згоду.

«Перший рік був надто складний: нові люди, колосальні навантаження під час тренувань. Але це незабаром принесло плоди. Першу значну перемогу я здобув у 16 років на юнацькому Чемпіонаті Європи. Золото мотивувало мене йти далі. З того часу було багато здобутків на змаганнях різних рівнів. Аби цього досягти, я слідую п’яти правилам: люблю те, чим займаюся, поважаю себе, вірю у свої сили, піднімаюся, не дивлячись на поразки, і ставлю високі цілі», – поділився Андрій Говоров.

діти
Поспілкуватися зі спортсменом віч-на-віч цікаво було як дітям, так і дорослим.

батьки
Наталя Ліпунова прийшла на зустріч зі знаменитістю разом із донькою. «Намагаюся її підтримувати в усьому, що стосується плавання. Вона у мене наполеглива, знає, чого хоче», – говорить жінка.

дівчина
Софія Ліпунова займається плаванням майже десять років, має другий дорослий розряд. «Прийшла на зустріч з Андрієм, бо прагну більше дізнатися про плавання. Цікаво, чому він обрав цей вид спорту, а не футбол, наприклад. Стежу за здобутками чемпіона. Мої результати поки що невисокі. Але певна, можу досягти більшого», – ділиться дівчина.

батьки
Мати Андрія Говорова Тетяна Миколаївна пишається своїм сином і вважає його геніальною людиною. Каже, що почала його розвивати із пелюшок. У рік і вісім місяців Андрій знав увесь алфавіт, у три – читав, а в шість – з легкістю складав тризначні цифри в умі. «Коли Андрій обирав якийсь вид спорту, то ми не наполягали і не нав’язували своєї думки. Він робив це за покликом серця. Бажаю батькам вірити у своїх дітей, не примушувати їх, бути з ними на рівних і не нав’язувати своїх амбіційних планів», – каже жінка.

Дмитро Сидорченко
20-річний Дмитро Сидорченко приїхав на майстер-клас із Кам’янського. «Андрія добре знаю. Він довгий час тренувався за кордоном. Хочу, щоб поділився досвідом, розповів про нові плавальні методики – застосую їх на своїх тренуваннях. Я понад десять років займаюся плаванням. Став чемпіоном України. Але зараз такий момент, коли результати зупинилися – хочеться їх зрушити з мертвої точки», – каже плавець.

конкурси
У програмі майстер-класу – цікаві конкурси…

Андрій Говоров
…олімпійська розминка…

Андрій Говоров
…фірмова вправа від Андрія Говорова.

Андрій Говоров
Повторити вдалося не всім.

Андрій Говоров
Учасники відповідали на запитання вікторини.

Андрій Говоров
За кожну правильну відповідь – одна фішка.

призи
Їх можна було обміняти на призи.

Женя Бєліченко
11-річна Женя Бєліченко зібрала чотири фішки. За це отримала від Чемпіона Європи чашку. «Буду тепер з неї пити чай, – посміхається дівчина. – Я вже чотири роки займаюся плаванням. За виступами Говорова слідкую постійно. Хочу досягти таких же висот, як і він».

Андрій Говоров
Чемпіонський автограф.

автограф
На згадку.

Андрій Говоров
Андрій Говоров – майстер спорту міжнародного класу України, двократний чемпіон Перших юнацьких Олімпійських ігор в Сінгапурі, багаторазовий чемпіон та призер чемпіонатів світу та Європи серед юніорів, багаторазовий призер чемпіонатів Європи, дворазовий рекордсмен Європи серед юніорів, шестиразовий рекордсмен України. На Олімпіаді, яка завершилася в Ріо, Андрій Говоров посів п’яте місце на дистанції 50 метрів вільним стилем за 21:74 секунди. Наразі спортсмен готується до Олімпіади-2020, яка пройде в Токіо.

Залишити відповідь