Чеська бронза дніпропетровських дзюдоїстів-кадетів

Відразу дві бронзові нагороди завоювали дніпропетровські дзюдоїсти-кадети на Кубку Європи U18. Змагання проходили 16 і 17 квітня в чеському Тепліце. У них взяли участь 736 спортсменів з 29 країн світу. У складі збірної України відзначилися два вихованці Дніпропетровської школи дзюдо. У вазі – 60 кг бронзовим призером став Сергій Мишалов, а у вазі -81 кг такий же результат продемонстрував Микита Матлашевскій.

Відзначимо, що Сергій Мишалов на шляху до подіуму провів сім поєдинків і лише в одному – за вихід в чвертьфінал – поступився по «шидо» майбутньому чемпіону Кубка Європи азербайджанцеві Ібрагіму Алієву.

Микита Матлашевскій на чеських татамі здобув три дострокових перемоги над суперниками з Хорватії, Італії та Німеччини. У півфіналі жереб звів дніпрянина з ще одним українцем Федором Федорчуком, якого наш дзюдоїст поступився задушливим прийомом. І в поєдинку за бронзу Микита впевнено виграв у німця Маркуса Сейферта, заробивши дві «юко» і «іппон».

Всього на Кубку Європи серед кадетів U18 в Тепліце збірна України завоювала чотири медалі і фінішувала на четвертому місці медального заліку. Крім бронзи дніпропетровців Сергія Мишалова і Микити Матлашевского у «синьо-жовтих» срібло і золото. Віце-чемпіоном у вазі -81 кг став одесит Федір Федорчук, а чемпіонкою у вазі -48 кг була киянка Дарина Білодід.

Нагадаємо, що Кубки Європи U18 є етапом відбору на кадетський Чемпіонат Європи, який відбудеться 1-3 липня в Вантаа (Фінляндія).

За матеріалами прес-служби міської ради

Залишити відповідь