«Чи будуть проблеми на виборах – залежить від самих виборців», – експерт

 

Про проблеми роботи Державного реєстру виборців (ДРВ) поговорили на круглому столі в Дніпропетровській облдержадміністрації. Серед основних ризиків, які обговорили на зустрічі, – помилки і відсутність прізвищ у списках виборців. Інструменти для вирішення цієї проблеми – в руках самих громадян.

Президентські і парламентські вибори вказали на основні проблеми при волевиявленні громадян. Одна з найбільш поширених – відсутність прізвищ і помилки в списках виборців.

Щоб уникнути таких ситуацій на найближчих місцевих виборах, мешканців Дніпропетровщини та всіх українців просять перевіряти – чи є вони у списках: «У кожного громадянина України є право особисто звернутися до відділення Державного реєстру виборців у своєму місті і перевірити, чи є він у списку. Якщо можливості прийти в ДРВ немає, це можна зробити через Інтернет», – пояснив начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Найденко.

Для цього потрібно зареєструватися на сайті www.drv.gov.ua, зайти в особистий кабінет і вибрати «Перевірити дані в Реєстрі». Перейшовши на невелику форму, потрібно її заповнити і натиснути підтвердження. Інформація про те, чи є ви у списку виборців, прийде вам на електронну пошту. «Якщо виборця у списку не виявилося, ДРВ робить запит до органів юстиції і міграційної служби, щоб з’ясувати причину і внести його до списку, – зазначив Олександр Найденко. – Тому, головний інструмент виборів – небайдужість самих громадян».

Залишити відповідь