Чи призупинять у Дніпрі надавати субсидії на період карантину

У Дніпрі з першого травня для усіх домогосподарств, які отримували житлову субсидію в опалювальний період 2019-2020 р., розглянуть питання призначення відповідної державної допомоги і на неопалювальний сезон автоматично, тобто без заяв від громадян. Про це повідомила заступниця начальника Правобережного управління соціального захисту населення Дніпровської міської ради Людмила Форісь.

За її словами, тим, хто був звільнений з роботи (за згодою сторін) у період карантину і зареєструвався у службі зайнятості як безробітний, житлова субсидія призначається на підставі відповідної заяви та інформації центрів зайнятості щодо їх перебування на обліку. При цьому для розрахунку житлової субсидії зважають на розмір призначеної допомоги з безробіття без урахування сум заробітної плати.

«Також на період карантину на 50 % збільшено соціальні нормативи, у межах яких надається житлова субсидія (вода та водовідведення, газ, електропостачання). Перерахунок розміру субсидій буде проведено у квітні за поточний місяць, а також за березень», – зазначила Людмила Форісь.

 

Фото: з відкритих Інтернет-джерел