Чим здивують мешканців міста оновлені зупинки у Дніпрі

У 2017 році у Дніпрі з’являться нові зручні зупиночні комплекси. Усі вони будуть обладнані антивандальними обігрівачами, камерами відеоспостереження, електронними табло з інформацією про розклад і рух транспорту та Wi-Fi. Також в конструкції заплановане місце для невеликих торгових павільйонів та рекламних сітілайтів. Про це на прес-конференції 9 листопада повідомив заступник міського голови Михайло Лисенко.

Заступник міського голови розповів, що в павільйонах не буде продаватись алкоголь та їжа, приготована в кіоску, – тут торгуватимуть лише упакованою продукцією, наприклад, солодкими батончиками. Також продавці самі стежитимуть за тим, щоб на зупинках не збиралися безхатченки, а за потреби викликатимуть поліцію за допомогою спеціальної кнопки, яку планують встановити в усіх павільйонах.

Зупиночні комплекси будуть трьох видів: червоні – в центрі, жовті – на набережній та в інших районах, сірі – у віддалених районах, наприклад, у Краснопіллі та на житловому масиві Північний. Вони матимуть незначні візуальні відмінності та різницю в конструкції. «Наступного тижня ми хочемо розпочати виготовлення одного експериментального зразка. Не за міські кошти. Встановимо і подивимось, як люди відреагують. Може, будуть якісь зауваження», – сказав заступник міського голови.

Один такий комплекс обійдеться приблизно в 170-200 тисяч гривень – залежно від виду. На їхнє виготовлення з міського бюджету не буде витрачено жодної копійки, запевнив заступник міського голови.

«Вони будуть на 100 % виготовлені за кошти майбутніх орендаторів та операторів реклами. Договір з ними укладатимемо приблизно на сім років», – зазначив Михайло Лисенко, додавши, що наразі інтерес проявили 9 інвесторів. Там, де бізнесменам буде невигідно розташовувати комплекси, їх за свій рахунок встановить міська рада, однак зупинки будуть без торговельних павільйонів та сітілайтів.

Залишити відповідь