Чисту воду без перебоїв отримають мешканці Апостолового, – Валентин Резніченко

 

До Апостолового Дніпропетровської області будують новий водогін. Старий наскрізь прогнив, тож більша частина води втрачалася ще по дорозі до домівок. Не справлялася і система очистки, натомість електроенергії з’їдала чимало. Якісну воду без перебоїв люди отримають вже цьогоріч, запевнив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

вода 1

 «Ми впроваджуємо масштабну програму з забезпечення водою мешканців області. За два роки прокладемо 380 кілометрів труб, воду отримають 70 тисяч людей. Один з наймасштабніших проектів 2015-го реалізуємо в Апостолівському районі – на нього з обласного бюджету виділили 26 млн. грн. Роботи завершимо вже цьогоріч», – зазначив Валентин Резніченко.

Водогін, яким користується Апостолове зараз, збудували ще в 70-х. Це майже п’ятикілометрова сталева труба, яка вже наскрізь прогнила. Втрати води колосальні – 70%. До того ж, реконструкції вимагала станція очистки води, а це – чималі кошти.

вода2

«Новий водовід підключається до «Кривбаспромводопостачання» – найбільшого в області постачальника питної води. Тому станція очистки взагалі не знадобиться, – пояснив заступник очільника області Володимир Пруцаков. – Новий водогін зведе нанівець втрати води. За нашими підрахунками, за воду люди платитимуть вдвічі менше».

Довжина водогону буде 4,3 км. Окрім Апостолового до нього під’єднають три села – Перше травня, Нова Січ та Семенівка. Якісну воду без перебоїв отримають понад 14 тисяч людей.

«Пластикові труби не піддаються корозії та руйнуванням, гарантія на них – 50 років. Щодня ми прокладаємо по 700 метрів. Роботи закінчимо в строк», – розповів представник підрядника  Борис Волобоєв.

Залишити відповідь