Чоловік очистив пляж від 5000 тонн сміття

Молодий індійський адвокат з Мумбая Афроз Шах очистив повністю пляж Версова від сміття. За 86 тижнів чоловік з разом з добровольцями прибрав 5,4 мільйона кілограмів сміття з пляжу. Пише Радіо Максимум.

У жовтні 2015 року Афроз Шах і його 84-річний сусід Харбанш Матура дуже засмутилися, побачивши міський пляж Версова – він був цілком завалений сміттям. Двоє чоловіків вирішили очистити територію.

З тих пір щовихідних чоловіки приходили на прибирання. Пізніше до них почали приєднуватися добровольці. Їхня кількість постійно зростала і досягла тисячі осіб.

Добровольці очищали пляж 86 тижнів. Їм вдалося прибрати понад 5 мільйонів кілограмів сміття з 2,5-кілометрового пляжу. “Було дивно бачити, що люди з кіноіндустрії, поліції, адвокати, рибалки і просто перехожі збираються разом з однієї причини, – сказав Шах. – Чиновники підтримували нас, надаючи все необхідне – екскаваторні машини і вантажівки”.

Робота з очищення пляжу закінчилася в травні 2017 року. “Пляж нарешті чистий. Наші зусилля принесли свої плоди. Сміття тепер потрапляє на берег тільки з моря. Ми попросили представників влади почати очищати струмки до мусонів, щоб пляж залишався акуратним”, – відзначив Афроз Шах.