Чому не можна залишати воду в салоні автомобіля влітку

Експерти наголошують, що ніколи не можна залишати воду в машині влітку. Фахівці кажуть, що найнебезпечніше, що може статися – загоряння пластикової пляшки. Сонячні промені, потрапляючи на пляшку через скло, діють на неї подібно лупи. Вода в пляшці фокусує сонячне світло та створює тепло в одній точці. Вона може нагрітися до такої міри, що спалахне, повідомляє “Радіо Максимум”.

Вчені з’ясували, нагрівання пластикової пляшки, збільшує обсяг бісфенолу А – шкідливої хімічної речовини. Фахівці кілька місяців зберігали пляшки з водою в місцях з високою температурою. З’ясувалося, що при теплі понад 150 градусів, бісфенол А збільшується в 10 разів.

Залишаючи воду під палючим сонцем, ви ризикуєте отримати замість питної води рідину-отруту з небезпечними хімічними елементами. Не залишайте пляшку з водою там, де до неї зможуть дістатися прямі промені сонця.

Воду, нагріту під сонцем, пити не рекомендують. Якщо температура в приміщенні досягає 70 градусів, то рівень бісфенолу А вже далеко вийшов за межі норми. А салон авто в літню спеку легко може нагріватися до 78 градусів.