Чому не варто снідати пластівцями: пояснення фахівців

Пластівці з молоком – це найшвидший і легкий сніданок, який можна придумати. Якщо ви спізнюєтеся, а сніданок пропускати не хочеться, швидше за все, ви віддасте перевагу саме пластівцям. Більш того, у багатьох фільмах герої вранці їдять сухий сніданок, і в нашій свідомості відкладається думка про те, що це відмінний варіант, смачний і корисний. Але чи так це насправді? У сьогоднішньому огляді ми б хотіли розповісти вам про мінуси подібного перекусу, пише “Жіночий світ”.

Склад

Якщо вивчити те, з чого зазвичай складаються пластівці, то ви побачите, що нічого корисного для нашого організму в них немає. У більшості пластівців міститься мінімальна кількість клітковини і протеїну, зате цукру і швидких вуглеводів є в надлишку. Тому це висококалорійна їжа, і нічого, крім зайвої ваги, вона вам не принесе.

Голод

Поснідавши тарілкою пластівців з молоком, ви відчуєте швидке насичення. Однак в цій страві багато швидких вуглеводів, які призводять до різкого стрибка і такого ж різкого падіння рівня цукру в крові. Саме тому почуття ситості швидко пройде, і вам знову захочеться їсти.

Сонливість

Найчастіше в рекламі пластівці позиціонуються як джерело енергії і бадьорості на цілий день. Насправді це не так, тому що високовуглеводні продукти, навпаки, викликають сонливість і відчуття втоми.

Лінь

Так-так, сухі сніданки роблять нас більш ледачими і менш винахідливими. Замість того, щоб приготувати що-небудь смачне і поживне, ми насипаємо в тарілку пластівців, заливаємо їх молоком, швидко ковтаємо і біжимо далі. При цьому втрачається насолода від прийому їжі, певна цінність моменту.

фото: pixabay