Чому спати “в макіяжі” небезпечно?

Ми всі знаємо, що спати з косметикою – це погано, але іноді так валимося з ніг, що замислюємося: «А може від одного разу нічого не трапитися?». І це повторюється від разу до разу. Так чи шкідливо засипати, не змивши макіяж?

Ви ризикуєте покритися прищами
Голлівудський дерматолог Енні Чиу пояснює: “Якщо ви не очищаєте обличчя перед сном, то і бруд і омертвілі клітини шкіри залишаються з вами ще на кілька годин. Вони забивають пори, і в результаті у вас може виникнути хронічне запалення у вигляді прищів”.

Ваша шкіра вранці буде тьмяною і помертвілою
Все та ж причина в забитих порах. “Регулярне чищення і пілінг є невід’ємною частиною відновлення шкіри. Якщо ви регулярно не знімає верхній омертвілий шар, ваша шкіра втрачає свою пружність”, – говорить доктор Чиу. Бонус: при постійному очищенні шкіри, вона починає настільки добре виглядати, що вам доведеться менше витрачати на тональний крем.

Ви буде виглядати постарілою і на обличчі буде більше зморшок
В шарі шкірного сала, змішаного з косметикою на вашому обличчі, розвиваються різні мікроорганізми. І, оскільки вони контактують зі шкірою тривалий час, захисні здатності епідермісу знижуються. У резльтати у вас розвивається уповільнене хронічне запалення і тонус шкіри падає.

Якщо у вас вже є прищі, ви збільшите проблему
Зрозуміло, що очищення обличчя корисне всім без винятку. Але якщо у вас жирна шкіра і ви схильні до акне, спати в макіяжі вам небезпечніше, ніж іншим. Ви ризикуєте посилити запальні процеси, і так відбуваються у вас на обличчі.

Ви можете занести інфекцію
Шар косметики на вашій шкірі є прекрасним живильним середовищем для різних бактерій. Вночі, коли ви рухаєтесь обличчям по подушці, ви механічно пошкоджує поверхневий шар шкіри і можете занести собі інфекцію в свіжу потертість.

Джерело: goodhouse.ru

Залишити відповідь