Чому сухофрукти повинні входити до вашого раціону

Сухофрукти та горіхи завжди вважались невід’ємною частиною зимового раціону. Вони здатні швидко забезпечити нас енергією і придушити відчуття голоду. Навіть вагітним рекомендується додавати сухофрукти у свій щоденний раціон, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Недавнє дослідження, опубліковане в Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, дійшло до висновку, що регулярне вживання сухофруктів не тільки підвищує якість вашого раціону, але і сприяє кардіометаболічному здоров’ю організму. Дослідження також виявило, що хоча учасники, які споживали більше сухофруктів, отримували більше калорій, їхній ІМТ та об’єм талії були меншими, що свідчить про більш активний спосіб життя.

Ось деякі переваги, які ви можете отримати, додавши сухофрукти у свій раціон:

Зниження ризику розвитку цілого ряду захворювань. Сухофрукти – це джерело клітковини та антиоксидантів, які допомагають боротися з ожирінням та діабетом. Також антиоксиданти допомагають у профілактиці раку та захворювань кишечника. Доведено, що багаті на феноли сухофрукти, як родзинки та курага, знижують ймовірність виникнення серцевих захворювань, діабету та дегенеративних захворювань мозку (наприклад, деменції). Люди, які страждають на запори, можуть вирішити свою проблему, додавши сушений інжир до свого звичайного раціону.

Зменшення споживання цукру та протистояння анемії. Сушені фініки є прекрасним джерелом енергії. Вони багаті на природні цукри, такі як фруктоза, сахароза та глюкоза, і тому піднімають рівень енергії напрочуд швидко. Їх можна використовувати як замінник цукру, оскільки вони не піддаються такій сильній обробці і мають від природи солодкий смак. Також фініки є багатим джерелом заліза, що робить їх чудовим продуктом для профілактики анемії. Їх дуже корисно вживати майбутнім мамам.

Зміцнення здоров’я серця та очей. Сушена журавлина містить високу кількість антоціанів. Ці сполуки надають журавлині темно-червоного кольору і доведено, що вони мають протиракові та протизапальні властивості. Дослідження, опубліковане в Nutrition Journal, показало, що антоціани можуть бути корисними для зменшення ризику повторення інфекцій сечовивідних шляхів. Вони також покращують зір та допомагають попередити серцево-судинні та печінкові захворювання.

Збільшення споживання корисних речовин. Деякі дослідження показали, що процес висушування на сонці збільшує концентрацію антиоксидантів та фітонутрієнтів у сухофруктах, що дозволяє вважати їх концентратом свіжих фруктів. Оскільки вони містять багато поживних речовин, навіть невелика кількість сухофруктів може принести величезну користь. Це робить їх зручним та корисним варіантом закуски.

Більший термін зберігання. Сухофрукти мають тривалий термін зберігання, на відміну від свіжих фруктів, що дозволяє вживати їх у будь-яку пору року.

Сприяння загальному розвитку організму. Сухофрукти можуть бути цінним джерелом мікроелементів, таких як кальцій, які допомагають у правильному розвитку кісток і м’язів протягом всього життя. Додавання сухофруктів до щоденного раціону дітей може сприяти здоровому росту та підтримці оптимальної ваги.