Транспорт Дніпра їздить не за графіком: у чому причина

Найчастіше затримки електротранспорту у Дніпрі трапляються через ДТП на маршрутах. Так, у 2019 році зафіксовано 280 аварій за участю автомобілів, які завадили руху електротранспорту. Про це повідомив заступник директора з експлуатації та перевезень комунального підприємства «Дніпровський електротранспорт» міської ради Володимир Сусленков.

«Ще одна причина затримок – зупинка автомобілів на маршрутах електротранспорту. До створення у місті інспекції з питань паркування такі випадки траплялися частіше. Також часто затримки у русі бувають взимку через поломки вантажних автомобілів на перехрестях. Цьогоріч зафіксовано 12 таких випадків, але усі вони були тривалі – не менше години», – каже Володимир Сусленков.

Іноді трапляються перебої у графіку руху трамваїв і тролейбусів через погодні умови. «Коли на початку червня містом пронісся буревій, було близько 50 випадків падіння дерев та обриву контактної мережі. Але наше комунальне підприємство спільно з КП «Міськзеленбуд» та рятувальниками менше ніж за добу ліквідували наслідки негоди. Також трапляються випадки псування вагонів трамваїв і тролейбусів вандалами, через що електротранспорт потребує ремонту», – додав Володимир Сусленков.

Що стосується технічного стану електротранспорту, то поломки трапляються тільки з тим рухомим складом, якому вже понад 20 років. Нові тролейбуси, за словами заступника директора з експлуатації та перевезень комунального підприємства «Дніпровський електротранспорт», працюють як годинник.

 

Фото: з відкритих джерел