Чому ви повинні їсти болгарський перець щодня

Болгарський перець вирощують та використовують в кулінарії по всьому світу. Він дужек універсальний, його можна їсти як сирим, так і термічно обробленим. До Європи болгарський перець був завезений Колумбом, а вперше він з’явився в Південній та Центральні Америці, пише Жіночий світ.

Болгарський перець може бути зеленим, жовтим, помаранчевим та червоним. Зелені перці недостиглі і вони мають не такий солодкий смак, як інші. Найсолодшими є червоні перці, але їх не можна довго зберігати, оскільки вони швидко стають м’якими.

Солодкий перець має багато переваг для здоров’я – він малокалорійний та багатий на антиоксиданти, в тому числі й на вітамін С. Ось кілька причин вживати болгарський перець кожного дня:

Він корисний для здоров’я очей. Лютеїн і зеаксантин – це каротиноїди, які містяться у відносно великій кількості в болгарському перці. Якщо споживати їх достатньо, вони здатні покращити здоров’я очей. Регулярне вживання солодкого перцю знижує ризик вікових порушень зору, таких як катаракта та дегенерація макули.

Він допоможе спалити більше калорій. Червоний болгарський перець допомагає стимулювати термогенез та підвищує швидкість метаболізму. При цьому, на відміну від гострого перцю, він не прискорює серцебиття та не призводить до зростання артеріального тиску. Тому він корисний для тих, хто стежить за вагою або намагається схуднути.

Він запобігає розвитку анемії. Червоний солодкий перець – це доступне та багате джерело заліза і вітаміну С, який потрібен для всмоктування заліза з кишечника. Один середній болгарський перець може містити до 169% денної норми вітаміну С. Тому його вживання може збільшити запаси заліза в організмі і допомогти вам уникнути залізодефіциної анемії.

Він знижує ризик виникнення раку. Завдяки антиоксидантним та протизапальним сполукам, болгарський перець може запобігти виникненню деяких форм раку. Приміром, ферменти, що містяться в ньому, можуть знизити ризик виникнення раку шлунка та стравоходу.

Він сприяє зміцненню імунітету. Болгарський перець містить багато вітаміну С. Насправді, найбільший вміст вітаміну С з усіх фруктів та овочів має саме червоний солодкий перець. Вітамін С необхідний для вироблення білих кров’яних тілець, які поглинають сторонніх агентів, запобігаючи інфекціям.

Він покращує здоров’я кісток. Солодкий перець багатий на марганець, мінерал, що є кофактором у формуванні кісткового хряща та кісткового колагену і необхідний для мінералізації кісток. Вітамін К, який міститься в болгарському перці, допомагає захистити кістки від остеопорозу.

Він допомагає зменшити тривожність. Солодкий перець містить багато магнію і вітаміну В6. Ці речовини необхідні для нормального функціонування нервів і допомагають знизити тривожність та запобігти панічним атакам. Магній також знімає напруженість м’язів, яка виникає через тривожність, та дозволяє нормалізувати серцебиття.