Чому вівсянка – корисний сніданок для дорослих і дітей

На відміну від інших круп, вівсянка відрізняється високим вмістом повільних вуглеводів і клітковини, що робить її ідеальним варіантом для сніданку. У вівсяній крупі досить високий вміст рослинного білка, вітамінів і мінералів (таких як марганець, магній, цинк і кілька вітамінів групи В). Пише “Наша мама”.

Вівсянка – чудовий та дієтичний варіант сніданку, втім, це якщо ви не починаєте додавати в неї все, що бачите – шоколад, сир, сухофрукти. Якщо в якості підсолоджувача використовувати фрукти або ягоди, то ризик набрати вагу від такого сніданку різко зменшується.

Середня порція – 30 г сухого вівса – після варіння перетвориться в повну тарілку каші, і для одного прийому їжі цього буде цілком достатньо.

Уникайте “швидких” каш – вони містять занадто багато цукру, і явно не підуть на користь дорослим та дітям. Варіант зробити раціон корисним: з вечора змішайте вівсяні пластівці з йогуртом або рослинним молоком, додайте фрукти, ягоди або горіхи і приберіть на ніч в холодильник. Інгредієнти можна перемішати або викласти шарами, як парфе. Вранці у вас буде смачний і корисний сніданок.

 

Фото: pixabay