Чорні трюфелі й ніжки камчатського краба: чим годуватимуть гостей Оскара-2019

У неділю, 24 лютого, по червоній доріжці на бульварі Голлівуд, перед театром Долбі пройдуть гості 91-й щорічній церемонії вручення премій Оскар.

Цьогоріч шоу не обійшлося без нововведень: вперше за кілька десятиліть не буде ведучого. Однак є традиції, які організатори церемонії не наважилися порушити: переможців та гостей порадують святковою вечерею на вечірці Governors Ball, повідомляє “Укрінформ”.

святкова вечеря на Оскар

Цьогоріч у меню Оскарівської вечірки – понад 30 страв. За святковий стіл удвадцятьп’яте відповідає шеф-кухар Вольфганг Пак. «Я не втручатимуся в те, як ви знімаєте фільми, а ви не втручайтеся в те, як я готую», – відповів Пак на пропозицію Американської кіноакадемії керувати кухнею вечірки ще в 1994 році.

Чверть століття деякі страви незмінно залишаються в меню Governors Ball, наприклад, шоколадні статуетки Оскара, вкриті 24-каратним золотом, яловичина Міядзакі, пироги з куркою з чорними трюфелями, тістечка макарун.

святкова вечеря на Оскар

Однак, є і новинки цього року — смажені курчата на вафлі червоний оксамит, а також їжа, яку шеф-кухар Пак полюбив іще в дитинстві: «Ми готуємо вареники за рецептом моєї мами. Я виріс на кордоні з Італією, і моя мама готувала цю страву з рікотти, як голі равіолі без тіста, з песто з крес-салату і гороху і коричневим маслом. Це дійсно домашня кухня. Затишна їжа, але шляхетна».

святкова вечеря на Оскар

Серед різноманітних наїдків, якими пригощатимуть зірок Голлівуду, номінантів та лауреатів Оскара-2019, — усілякі закуски, від одних лише назв яких голова може піти обертом. Це кростіні з кавуна з цитрусовим сиром фета, тостада з авокадо, хрусткою капустою і глазур’ю з чіпотле; кростіні з нью-йоркським стейком, класичні чімічуррі; картопляні чіпси домашнього приготування; потстикер (китайські пельмені) з диких грибів, з чорним трюфелем; тартар з яловичини Міядзакі на хрусткій скоринці з тапіоки; міні-тако з кореня таро з глазурованими баклажанами місо і копченими соєвими грибами; копчений лосось; мініатюрний бургер з яловичиною Міядзакі, гострим чеддером, ремуладом; фірмові піци Вольфганга Пака; гострий тартар з тунця в конусах з кунжуту; королівський краб з Аляски на хрусткому рисовому пирогу з авокадо.

святкова вечеря на Оскар

Любителів японської кухні порадує асортиментом суші-бар. Тут на них чекають пряні рулетики з тунця; каліфорнійські роли; овочеві роли; нігірі; севіче з гребінця, чорного часнику з мікрогрином; морський їжак із заварним кремом під глазур’ю з унагі; устриці; ніжки снігового краба; ніжки камчатського краба; омари; креветки.

З основних страв гостям запропонують карамелізовану цвітну капусту, з родзинками, лаймом, кедровим горіхом; заморожений буряк з мигдальним заварним кремом, лимоном і салатом айсберг; салат з помело, азіатської груші, соусу цацики з сиром, м’ятою, волоським горіхом; хурму з хамоном, сиром буратта і дикою руколою.

Порадують рецептори гурманів суп із топінамбура і фенхелю з чіпсами і трюфелем; пиріг з куркою і чорним трюфелем; зимовий трюфель, запечений з каватаппі й сиром; горох аньолотті з чорним трюфелем і пармезаном; паста Торчіо з руколою, помідорами, каперсами і квітами базиліка; вареники з австрійською рікоттою, песто з крес-салату з горохом і лимонно-коричневим маслом.

святкова вечеря на Оскар

На десерт крім традиційних шоколадних Оскарів з покриттям із 24-каратного золота шеф-кухар пропонує полуницю в шоколадному соусі-омбре; торт-подушку з кокосом, манго і маракуєю; печиво з маракуї зі шматочками шоколаду; печиво з шоколадною крихтою; печиво три шоколади; печиво з молочного шоколаду і карамелізованого пекана; полуничне печиво; брауні з лісовим горіхом і мигдалем; макарун зі смаком еспресо; макарун матчу черрі; шварцвальд Вишня; веррино з іриски з гніздом з темного шоколаду; тропічна Павлова з подрібненим джекфрутом і питайей; полуничний чізкейк з імбиром і жасминовим желе.

Вольфганг Пак не забув і про веганів. Їм шеф-кухар запропонує безглютенові гавайські сфери з суперфудов; вупі-пай червоний оксамит; тірамісу з кешью і ванілі; малиновий макарун; печиво з шоколадом і морською сіллю.