Чотири ефірні олії, які сприяють схудненню

Ефірні олії здатні допомогти з багатьма проблемами із здоров’ям, починаючи від головного болю до покращення метаболізму. Але чи знаєте ви, що вони також сприяють схудненню.

Деякі ефірні олії можуть мати значний вплив на ваш настрій, що, в свою чергу, може допомогти уникнути постійних перекусів. А інші можуть впливати на такі речі, як рівень цукру в крові і спалювання жиру – дві речі, які безпосередньо впливають на вагу, пише Канал 24 з посиланням на  Рrevention.

Перцева м’ята

Багато наших харчових звичок зумовлені втомою або стресом, каже експерт Таз Бхатіа. Згідно з дослідженням журналу Journal of Alternative and Complementary Medicine, прохолодний, освіжаючий аромат може полегшити розумове виснаження. У свою чергу, це може зміцнити вашу рішучість відмовитися від солодкого печива чи брауні.

Грейпфрут

Цей цитрусовий аромат може зіграти певну роль у підвищенні обміну речовин. Одне дослідження показало, що вдихання ефірної олії грейпфрута сприяло розщепленню жирової тканини у щурів.

Експерти вважають, що такий ефект створює компонент лімонен, який є в багатьох цитрусових, пояснює експерт Ерік Зелінскі.

Лайм

Дослідження показують, що аромат ефірної олії лайму пригнічує апетит і сприяє зниженню ваги. Як і в грейпфруту, ці переваги походять від лімонену.

Лаванда

Квіткова олія відома своїми заспокійливими властивостями. Коли ми у стані релаксації, то не шукаємо, чим заспокоїти нерви, а часто це бувають перекуси.