Чотири кольори, які категорично не можна використовувати у спальні

Обстановка у спальній кімнаті впливає на якість вашого сну і відіграє не останню роль. Зокрема, колір, який переважає у вашій спальні може бути основною причиною того, що півночі ви світите собі в обличчя дисплеєм смартфона. Якою ви уявляєте собі ідеальну спальню? У добірці – 4 кольори, які заважають здоровому сну і розслабленню, пише “Радіо Максимум”.

Рожевий. Зазвичай кімнату дівчаток і навіть молодих жінок заведено уявляти в рожевих тонах. Але постійно бути всередині солодкого льодяника не дуже приємно. Солодкуватий відтінок швидко набридне.

Чотири кольори, які категорично не можна використовувати у спальні - фото 359786

Червоний. Червоний вважається кольором пристрасті. А де, як не в спальні, цю пристрасть проявляти? Проблема в тому, що більшу частину часу в спальні все ж сплять. А яскравий відтінок стін процесу розслаблення і засипання точно завадить.

Чотири кольори, які категорично не можна використовувати у спальні - фото 359787

Фіолетовий. Всі відтінки цього кольору протипоказані в спальні. Проблема в тому, що фіолетовий вважається психостимулятором, а тому заснути в такій кімнаті буде непросто.

Чотири кольори, які категорично не можна використовувати у спальні - фото 359788

Коричневий. Всі темні кольори вважаються невідповідними для людей, схильних до депресій. І коричневий сильніше за інших викликає почуття замкнутості, пригніченості і занепокоєння.

спальня