Чотирнадцятирічна кам’янчанка – одна з кращих шашисток у світі (Фото)

Віра Попруга відома далеко за межами Дніпропетровщини. Про неї “Вісті Придніпров’я” вже писали раніше. Дівчинка займається шашками з другого класу в ДЮСШ № 2 міста Кам’янське. За свій недовгий спортивний шлях вона 25 разів приміряла медалі чемпіонатів України, 9 з яких – золоті. Щорічно Віра бере участь в 30 змаганнях як в країні, так і за кордоном.

Четверта в світі

У польському місті Дабкі на початку листопада проходив чемпіонат світу з шашок-100 серед молоді. На міжнародному рівні честь міста представляла 14-річна спортсменка з Кам’янського Віра Попруга. В рамках чемпіонату проводилися змагання з класичної та блискавичної ігор. Змагалися спортсмени чотирьох вікових груп: до 10, 13, 16 і 19 років. Серед більш ніж 250 учасників з 18 країн чемпіонату (Бельгії, Білорусії, Німеччини, Італії, Казахстану, Китаю, Латвії, Литви, Монголії, Нідерландів, Польщі, Росії, Суринаму, Угорщини, України, Франції, Чехії та Естонії) були представники і Дніпропетровської області.

Кращий результат Кам’янському і Дніпропетровської області принесла «кадетка» (вікова група – до 16 років) Віра Попруга. Результат Віри – два 4-х місця в обох програмах – здається досить непоганим, але двічі їй не таланило з додатковими критеріями при розподілі третього місця. Перед останнім туром обох турнірів Віра одноосібно лідирувала, але в останній партії зазнавала поразки і відкочувалася на четверту позицію, передає sports.dp.ua.

Могла б краще

Вероніка вважає, що могла би виступити краще. «Зайняте 4-е місце – це мій найкращий результат, здобутий на чемпіонатах світу серед молоді. Могла виступити і краще, але в останніх турах турнірів з класичних і блискавичних шашок не поталанило – поступилася чинній чемпіонці світу з Білорусі. На жаль, додаткові параметри, що виключили мене з числа призерів, були не на мою користь. Сподіваюся, через рік мені все ж вдасться завоювати медаль для України, – прокоментувала 14-річна шашкістка з Кам’янського.