Чумаківська громада відсвяткувала День села

Нещодавно Чумаківська територіальна громада відзначила День рідного села. На свято завітали чимало гостей.

Чумаки

ВИСТАВКА – ЯРМАРОК

Урочисту частину свята розпочали найменші представники – вихованці ДНЗ № 3 «Буратіно», висловивши у віршиках гордість за громаду і за те, що вони є її мешканцями. Додала піднесеності й урочистості заходу своїм виступом Даша Шляхтіна, виконавши актуальну для нашого часу пісню «Заспіваймо про Україну».

Звичайно, завітали чимало поважних гостей. Уражений масштабом свята був заступник голови ОДА Каміль Примаков. Почесні гості – голова Дніпров­ської райради Роман Пруденко, заступник голови Дніпровської районної ради Любов Біла, а також представники агро­підприємств, депутати всіх рівнів оглянули виставку-ярмарок, на якій були представлені вироби місцевих умільців. Крім вишиванок, прикрас та різноманітних виробів із Петриківським розписом, гості милувалися поробками із соломи, малюнками, а також надзвичайно красивими і смачними тортами тутешніх майстринь.

Чумаки

ЛОТЕРЕЯ ТА КОНЦЕРТИ

Чумаківський сільський голова Валентина Стець розповіла про те, що вже зроблено у громаді упродовж року і що ще планується втілити у життя, а також подякувала всім керівникам підприємств і організацій, що розташовані на території сільради, керівництву Дніпров­ського району, депутатам різних рівнів за підтримку, взаємодопомогу та розуміння. З вітальними словами виступили й гос­ті.

Традиційно урочиста частина продовжилася церемонією нагородження. Сільський голова за плідну працю на користь громади, високий професіоналізм та активну життєву позицію вручила грамоти та подяки працівникам дитсадків, учителям шкіл, медикам та робітникам ЖКП «Комунальник», депутатам сільради. На святі привітали довгожителів громади, вручили подарунки учасникам АТО, чорнобильцям, ветеранам Другої світової війни, ветеранам праці, воїнам-інтернаціоналіс­там.

Відзначили й наймолодшого мешканця. Ним цього року став Дамір Рузієв, який народився на День незалежності України. На святкуванні всі присутні взяли участь у розіграші лотереї й отримали позитивні емоції, адже презенти були дуже гарні, а суперпризом стала пральна машина.

Ще один подарунок до свята – концерт студентів Дніпропетровського теат­рально-художнього коле­джу, які вже кілька років поспіль приїжджають на День рідного села. Зірковим гостем був співак Віталій Козловський. Він подарував глядачам емоційну і запальну програму. Феєричний виступ із вогняним шоу своїм односельцям підготував Руслан Моня. Закінчився День села святковою дискотекою.

ЛЮДМИЛА РУСАНОВА

Залишити відповідь