Ці звички в харчуванні негативно впливають на вашу зовнішність

Неправильне та незбалансоване харчування проявляється на зовнішності людини навіть раніше, ніж на її здоров’ї, стверджує британський дерматолог Деніел Гласс. Він поділився кількома порадами про те, як не зіпсувати зовнішність. Повідомляє Радіо Максимум.

Дієти для схуднення

За словами Деніела Гласса, одна з типових помилок більшості людей – сідати на якусь жорстку дієту для скидання ваги. Для здоров’я такі дієти можуть бути небезпечні, для зовнішності – теж. Крім того, якщо через недоїдання у людини починається стрес і брак поживних речовин, у неї починає випадати волосся.

“При недоотриманні калорій велика частина волосся включає цикл зростання, після якого воно випадає, щоб дати змогу рости новому. Але нове волосся не з’являться, тому що воно не має чим живитися. Так організм підлаштовується до існування з жорсткими дієтичними обмеженнями”, – пояснив фахівець.

Відмова від м’яса та вуглеводів

ншою проблемою Гласс вважає відмову від червоного м’яса і вуглеводів. Лікар стверджує: така відмова шкідлива для стану шкіри. Червоне м’ясо та багато вуглеводних продуктів є джерелом заліза, брак якого сприяє випаданню волосся і робить шкіру схильною до подразнень.

Дефіцит вітамінів

Тріщини на губах і висип навколо рота часто бувають пов’язані з недостатнім споживанням поживних речовин, перш за все, таких вітамінів як вітаміни А, К, В. Лікар підкреслив, що для підтримки здоров’я шкіри необхідно щодня споживати достатньо білка, складних вуглеводів, жирів, фруктів й овочів.