Цілий арсенал зброї виявили поліцейські Дніпропетровщини на блокпосту

24 серпня, близько 18 години 30 хвилин, співробітники взводу по обслуговуванню стацпосту “Першотравенський” під час несення служби на блокпосту селища Андронівка, спільно з працівниками УСБУ та ППОП ГУНП в області, зупинили для перевірки автомобіль “Jeep Grand Cherokee” з польськими номерними знаками. За кермом іномарки перебував 39-річний уродженець Івано-Франківська. Окрім керманича в салоні авто знаходились ще три пасажири, жителі цього ж міста.

оружие_блокпост

Під час візуального огляду автомобілю, в багажному відсіку, правоохоронці виявили та вилучили цілий арсенал зброї, а саме: зброю одноразового застосування РПГ-22, 2534 патрони калібру 7,62 мм до автомату “Калашникова” з різним маркуванням, 240 патронів калібру 9 мм до пістолету “Макарова” та 22 гранатометних постріла ВОГ-17.

оружие_блокпост

За словами водія, вказані боєприпаси він знайшов 23 серпня в зоні проведення АТО у лісосмузі на Донеччині та віз для добровільної здачі.

На місце події поліцейські негайно викликали слідчо-оперативну групу, яка задокументувала цей факт. Вилучені бойові припаси направлені до НДЕКЦ для проведення дослідження. Останніх та автівку доставлено до Межівського відділення поліції для подальшого розгляду справи.

З якою метою вони зберігали та перевозили виявлені боєприпаси з’ясує слідство. Подія зареєстрована в Журналі Єдиного Обліку.

Наразі вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України “Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”.

Відділ управління превентивної діяльності
Головного управління Національної поліції
в Дніпропетровській області

Залишити відповідь