Цього року Солонянська громада реалізує 10 проектів

До кінця 2017 року Солонянська об’єднана територіальна громада реалізує 10 важливих інфраструктурних проектів. Кошти на розвиток території з’явилися в бюджеті громади завдяки децентралізації, наголосив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«На Дніпропетровщині переваги реформи місцевого самоврядування вже відчувають 39 об’єднаних громад. Що дає об’єднання? Громади отримали ефективніше управління та прямі зв’язки з держбюджетом, 60% податку від доходів громадян тепер залишаються на місцях. Якраз ці кошти йдуть на реконструкцію шкіл та дитсадків, ремонт доріг, будівництво водоводів, благоустрій території», – підкреслив Валентин Резніченко.

У Солонянській об’єднаній громаді гроші підуть на будівництво 2-кілометрового водоводу, ремонт житла та будинку культури, втілення енергозберігаючих проектів у шести школах.

«Стільки грошей на розвиток території ми ніколи не мали, – розповіла заступник голови Солонянської об’єднаної громади Любов Сидоренко. – Після того, як ми об’єдналися, бюджет громади збільшився майже вдев’ятеро».  Створена у 2015 році Солонянська об’єднана громада згуртувала 18 населених пунктів і майже 15 тисяч мешканців.

На мапі Дніпропетровщини у 2015 році з’явилися 16 об’єднаних громад, у 2016-му – 18, з початку 2017 року – п’ять.  Загалом, в області планується створити майже 90 об’єднаних територіальних громад.