Де і коли в Дніпрі можна буде безкоштовно обстежитися на гепатит

Вже завтра у Дніпрі можна безкоштовно обстежитися на гепатит С. Бажаючих перевірити своє здоров’я чекатимуть з 11.00 до 16.00 на Європейській площі. Про це повідомляють у департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації. Акція приурочена до Всесвітнього Дня боротьби з гепатитами.

«Гепатит С називають «ласкавим вбивцею». Він вражає печінку, проте тривалий час пацієнти не відчувають жодних симптомів. Коли ж вони з’являються, врятувати орган дуже складно, – кажуть у департаменті. – Підхопити вірус можна при статевому контакті та через кров. Заразитися можна навіть під час відвідування тату-салону чи манікюрних кабінетів. Раннє виявлення хвороби допоможе зберегти життя».

Перевіритися на небезпечну хворобу, що забирає життя, можна 28 липня з 11.00 до 16.00 на Європейській площі. Для діагностики будуть використовувати одноразові тест-смужки. Все стерильне та безпечне. Результат – миттєвий.

Щодо результатів тестів можна буде на місці порадитися з лікарями. Минулоріч учасниками такої акції стали близько 900 мешканців області. У 135 з них виявили гепатит та направили на подальші дообстеження.

Залишити відповідь